Lakberendezés – Párizsban

2011. október 2.

 

 

Látogatás a Villeroy & Boch Párizsban megnyílt bemutató termében

2010. februárjában Villeroy & Boch meghívására Párizsba utaztunk, hogy megtekintsük a Villeroy & Boch nemrég megnyitott első párizsi bemutató termét.

Villeroy & Boch-ról röviden:

Villeroy&Boch

Először a cég az ún. porcelánjairól vált híressé, vagyis az asztali kultúrájáról, később kezdték gyártani a burkoló anyagokat, majd ehhez csatlakozott a szaniter árú gyártása is. Villeroy & Boch kivalló minőségű termékeket gyártó cégként ismerhetjük, immáron több mint 200 éve.
 

Régmúlt : Villeroy & Boch – asztali kultúra a múlt századból

Régmúlt : Villeroy & Boch – asztali kultúra a múlt századból

Az 1748 -ban alapított cég két első tulajdonosa a német Pierre Joseph Boch, és a francia Nicolas Villeroy voltak, gyáraik pedig a németországi Mettlachban, és környékén találhatóak.

Az utunk állomásairól:

A csoportunk németországi Mettlachból indult autóbusszal. Párizsba érve természetesen városnézésre indultunk, majd egy igazi francia ebédre is hivatalosak voltunk.

Több nevezetességet is megnéztünk, egyik kedvencemnél az Eiffel toronynál is jártunk.

Az Eiffel toronynál is jártunk
Párizs : Villeroy & Boch bemutató terem Fotó az üzlet portáljáról

Párizs : Villeroy & Boch bemutató terem Fotó az üzlet portáljáról

A párizsi Villeroy & Boch bemutató terméről:

Hiába volt a két első tulajdonos közül az egyik francia mégis áttörésnek számít, hogy a tradicionális francia lakberendezésben teret hódított a hűvösebb német eleganciát prezentáló Villeroy & Boch hidegburkolatai és szaniterei, oly annyira hogy egy exkluzív bemutató termet is létrehoztak Párizs szívében.

A bemutató terem koncepciója, hogy a legfrissebb Villeroy termékekből enteriőrökön keresztül mutassa be a cég a legújabb termékeit, segítve a választást a vásárlók részére. Az enteriőrök az üzlet utcafronti szintjén találhatóak, míg az alsó szinten igyekeztek az összes régebbi de forgalomban lévő burkolatot is bemutatni . A bemutatás az alsó szinten már szín és fogásmintákból álló paravánokkal történik.

Az üzlet egyéb érdekességéhez tartozik, hogy francia, német , és angol nyelven is beszélő eladókkal találkoztunk, kik természetesen egyenruhában, és mindig mosolyogva válaszoltak kérdéseinkre. Kellő mennyiségű és minőségű papírra nyomtatott színes katalógussal is ellátják a nézelődőt, valamint igény szerint tervező segítségét is ajánlják, vagyis minden olyan praktikus dolgot nyújtanak, hogy a nézelődő -érdeklődő páciensből, vásárló legyen.

Az exkluzív szalonban kiállított termékek:

Egyik kedvencem : az AVOE kád: íves vonalakkal határolt hatalmas kád
Egyik kedvencem : az AVOE kád: íves vonalakkal határolt hatalmas kád

Kis méretű fürdőkbe nem ajánlom, hiszen nagysága, no meg uralkodó és térbeforduló formája teret kíván…. csodás darab , igazi design termék, és amellett igen kényelmesnek tűnt …

Ami szakmailag fontos még , egyszerű sima fali kádtöltő csaptelep nem ajánlott hozzá, hiszen bárhová tesszük a csaptelepet, a széles peremre „ráver” a víz. Ehhez a kádhoz inkább a kádon kívül álló csaptelepet ajánlok, melynek helyét a csempézés előtt a vizes alapozáskor pontosan ki kell tűzni.

Villeroy & Boch : Aimée-La Belle bútorral
Villeroy & Boch : Aimée-La Belle bútorral

Az Aimée termékkel a Villeroy két stílust ötvöz.A sima fekete és vörös lapokhoz indamintás dekorlapot tervezett. Maga az indaminta a klasszikus stílus jegyeihez sorolható, de a mai lakberendezés a modern vonalban is használja. A fenti képen látható enteriőr stílusa inkább klasszikusnak mondható, azért mert az egyensúlyt eltolták egy klasszikus formájú szaniterekkel, bútorokkal ezen irányba. A lenti képen pedig modern vonalú mosdóval egy egész más világot, egy modern stílust alakítottak ki. Ez a lapcsalád mindkét lakberendezési igényt kielégíti. A lapokat következő színekben gyártja a cég: feketét-ezüsttel, vörös lapját pedig arannyal.

Villeroy & Boch : Aimée-Memento mosdóval

Villeroy & Boch : Aimée-Memento mosdóval

Az örök klasszikus : BiancoNero
Az örök klasszikus : BiancoNero

Szinte minden cég repertoárjában megtalálható az örökké divatos fekete-fehér kombinációjú csempecsalád. A Villeroy Bianco-Nero termék családja, széles elemméret választékkal rendelkezik, valamit egy extra dekorelemet terveztek :

A képen középső sávban végig futó fekete üvegmozaik teszi még elegánsabbá a fürdőt. A sima oldalfalra kerülő lapok sem egyszerű lapok,mindegyik magasfényű, és 3D-s geometrikus mintával teszik még érdekesebbé fürdőszobánkat.

Járólapjuk pedig , nagyon praktikus módon nem magasfényű, hanem matt felületű , vagyis mérsékelten de csúszásmentes a lap.

Pultra ültetett mosdók a Villeroy & Bochtól:

Memento -kerámia mosdó -épített pultra helyezve

Memento -kerámia mosdó -épített pultra helyezve

Loop mosdó – Shape falra szerelt mosdótartóval és szekrénnyel
Loop mosdó – Shape falra szerelt mosdótartóval és szekrénnyel

A „pultra” ültetett mosdók két féleképpen helyezhetők el:

1.2 db falra merőleges és 2 db fallal párhuzamos fémkonzol közé, ytong téglából egy téglatestet „építünk”, melyet csempével burkolunk. /1.kép/ 2.Készen vásárolható konzolszekrényre, vagy éppen bútorra helyezhetjük el a mosdónkat.

Mindkét megoldást sokszor alkalmazzák. Vizes kiállásai nem térnek el a szokásos magasságtól, de amennyiben látszó szifonos megoldást választunk, áldozzunk egy design szifonra is, mert igen kellemetlen látvány, ha a műanyag szifon kilátszik. A pultra szerelt mosdók kiválasztásánál, ügyelnünk kell arra, hogy ne kisméretű legyen a mosdó, és kellőképpen mélyített legyen, hogy a rácsapódó víz, ne verődjön vissza a csempére, eláztatva mindent. Amennyiben nem a pultból illetve nem a mosdóra ül a csaptelepünk,hanem fali megoldást választunk /2.kép/ a mosdó tengelyébe kell kerülnie a csaptelepnek -függőleges tengely . A függőleges tengelyen a magasság mindig a csapteleptől nagyságától függ, a mosdó magassága mindig 85 cm , ehhez mérten állítsuk be a kényelmes csapmagasságot.

Márvány hatás – és óriás lapok – New Tradition

Márvány hatás – és óriás lapok – New Tradition

Villeroy & Boch -New Tradition

Villeroy & Boch New Tradition lapcsalád

Villeroy & Boch New Tradition lapcsaládja az egyik legelegánsabb tervezés a cégtől. Az első képen egy fürdőszobát láthatunk , a második képen pedig a lapok szín és mérettáblázatát láthatjuk Valójában gránitőrleményt tartalmazó greslapról van szó, amely az összes fizikai tulajdonságaival együtt a legkorszerűbb burkolólapnak számít. Elegáns monumentális lapméreteivel / 30*120 ; 30*90 / valamint fotó realisztikus márvány képével igazi márvány hatását kelti. Korszerűsége pedig abban is rejlik, hogy igaz, hogy márvány hatású de mivel homogén anyagról van szó, korszerűbb nem porózusos nem málik és kopik hamar el,mint az eredeti márvány. Akik ilyen luxus körülményeket , márványhatást szeretnének látni fürdő szobájában,azoknak bátran ajánlom ezt a csempe családot.

Zárszóként pedig ajánlom Önöknek a Villeroy & Boch kíválló termékeit, magas minőségével, igényes kivitelével méltán szerepel a Európa legnagyobb burkolóanyagokat gyártó cégei között, és az igen igényes francia lakberendezésben. 1748 óta kerámiatermékek előállításával foglalkozó cég, megtartotta tradicionális termékcsaládjait , de az új és korszerű anyagokkal is bővítette palettáját, lépést tartva az új idők anyagaival tecnológiáival. Párizst pedig egyszerűen látni kell………..


Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.